Bemutatkozás, munkák

  Szelíd szépségű bútorai az erdő békéjét árasztják, megkapó hangulatú játszótereiben új életre kel a fa. Tóth Attila minden munkája azt bizonyítja, hogy a funkció és a természetes formavilág egymásba szelidíthető.

- Ahogyan az ember képtelen a természetnél csodálatosabbat alkotni, úgy én is képtelen vagyok arra, hogy a magam kénye-kedve szerint alakítsam a fát- vallja a pécsi faműves. -Nem akarok többet- de kevesebbet sem, - csak azt, hogy kibontsam, s így másoknak is megmutassam azt a csodát, amit olykor egy földben felejtett gyökér rejteget. S engem épp úgy elbűvöl a gyökerek tekergő játéka, mint egy különleges formájú törzs, vagy egy kedvesen suta, girbegurba ág. Szeretném, ha munkáimban tovább élne ez a természetes szépség, feltöltve mindazokat, akik szívesen látják a fát maguk körül.

  Tóth Attila sokféle módon kelti új életre a fát. Vállalkozása, a GRA-FA PRESS Bt. a rönkbútorok, térplasztikák mellett míves használati tárgyakat,  kerti- és utcai bútorokat is készít. Ma már az ország több, mint száz településén megtalálható pihenőpadjai, esőbeállói, hirdetőtáblái és más köztéri munkái is a fa természetes formáit őrzik, így funkciójuk betöltése mellett  a szemnek is kellemes élményt nyújtanak.

  Látványos játszóterein úgy érezhetik magukat a gyerekek, mintha a biztonságot adó, szépre nevelő természetben töltenék a szabadidejüket. S a pécsi faműves játékai évek múltán is változatlan szépségükben várják a meg-megújuló gyereksereget, hiszen munkái időt álló, kemény rönkfából készülnek. A leggyakrabban az akácot és a tölgyet használja e célra, míg rönkbútorainak anyagát főként gyümölcsfák adják.

  Játékainak szinte mindegyike a Népi Iparművészeti Tanács által zsűrizett, ugyanakkor az EU-szabványoknak is mindenben megfelelő, tanúsított termék.

  A GRA-FA PRESS Bt.  EU-szabványos játszóterei eddig  hazánk ötven településén - többek között Szilvásváradon, Visegrádon, Veszprémben, Szegeden, Etyeken, Fóton, Győrben, Csobánkán, Orfűn  - biztosítják a gyerekek örömteli szórakozását.

Tóth Attila népi iparművész
GRA-FA PRESS Bt.

Levelezési cím: 7633 Pécs, Esztergár L. u. 9/c.
Telefon és fax: 72/253-160
E-mail: grafapressbt@freemail.hu

A faműves eddigi önálló rönkbútor-kiállításai:
       2000. - Komló, Közösségek Háza
       2001. - Pécs, Mecsekszabolcsi Közösségi Ház
       2002. - Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum
       2002. - Siófok, Dél-Balatoni Kulturális Központ